Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Одещині затримано ОЗГ, яке утримувало нарколабораторію з виготовлення амфетаміну

Зловмисникам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. Їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно з працівниками 3 відділу ГВ ЗНД СБУ в Одеській області встановили організоване злочинне угруповання, до складу якого входили троє чоловіків – 31-річний організатор та двоє його помічників 43-х та 51-го років. В одному з населених пунктів Роздільнянського району, у домоволодінні найстаршого фігуранта, спільники облаштували «хімічну лабораторію», де виготовляли для збуту амфетамін.

Обмежений в обігу психотроп вони продавали, пересилаючи під вигаданими іменами. У всіх членів організації були розподілені ролі – виготовлення амфетаміну, пошук покупців, обговорення обсягів та ціни, пакування й відправка. Клієнтів знаходили у соцмержах, а гроші за «товар» брали на банківську картку.

В ході проведення слідчо-розшукових заходів поліцейські задокументували, що з січня по квітень учасники злочинного угруповання, налагоджуючи протиправний бізнес, виготовили декілька партій психотропу та збули замовникам.

За результатами проведення санкціонованих обшуків з підпільного «цеху» правоохоронці вилучили компоненти, прекурсори та спеціальне обладнання, необхідні для виготовлення психотропної речовини, готовий «продукт» вагою понад 1200 грамів та інші речові докази злочинної діяльності.

Окрім того, в організатора були вилучені ще майже 70 набоїв калібру 5,45 мм до вогнепальної нарізної зброї та ручна граната іноземного виробництва.

Фігурантів поліцейські затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили їм про підозру:

– за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – у незаконному виготовленні, зберіганні, пересиланні з метою збуту, а також у незаконному збуті психотропної речовини, вчинені повторно, організованою групою, у великих та особливо великих розмірах;

– за ч. 3 ст. 311 ККУ – у незаконному придбанні та зберіганні прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин, у великих розмірах, вчинених організованою групою;

– за ч. 3 ст. 313 ККУ – у  незаконному придбанні та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин, вчинених організованою групою;

– за ч. 2 ст. 317 ККУ – в організації та утриманні місця для незаконного виготовлення психотропних речовин, вчинених групою осіб.

Організатору, окрім цього, повідомлено про підозру ще й за ч. 1 ст. 263 ККУ – у придбанні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

«Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 757 тисяч гривень. Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк до 12-ти років з конфіскацією майна. Слідство триває. Нині ми встановлюємо повне коло осіб, які можуть бути причетні до даного наркозлочину», – зазначив старший слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області Владислав Яковенко.

Відділ комунікації поліції Одещини

Exit mobile version