Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Полтавщині голову МСЕК та його спільницю підозрюють в одержанні понад $9 тисяч за встановлення фіктивних груп інвалідності

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру голові однієї зі спеціалізованих МСЕК Полтави та його спільниці – жительці Лубенського району.

Чоловіку інкримінують одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Жінці – пособництво у скоєнні цього злочину (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).

Також вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

За даними слідства, голова комісії та його спільниця налагодили схему отримання грошей за безпідставне оформлення груп інвалідності військовозобов’язаним чоловікам та їхнім родичам з метою уникнення мобілізації.

Жінка підшуковувала зацікавлених осіб і спільно зі знайомими лікарями займалася підготовкою документів із недостовірними відомостями про стан здоров’я «пацієнтів». Фактичних обстежень люди не проходили.

У подальшому медичну документацію та отримані від «клієнтів» гроші за «послуги» вона передавала голові комісії. Останній готував акти огляду МСЕК, на підставі яких особам встановлювалася група інвалідності.

Наразі правоохоронцями задокументовано отримання підозрюваними понад 9 тис. доларів США неправомірної вигоди.

Досудове розслідування триває. Встановлюється причетність інших осіб до скоєння злочину.

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснюються ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід УСБУ в Полтавській області та УСР в Полтавській області ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Полтавської обласної прокуратури

Exit mobile version