Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Полтавщині поліцейські затримали чоловіка, який підірвав гранату біля п’ятиповерхівки

Унаслідок вибуху поранення отримали троє мешканців міста Гребінки. Причетному до злочину 28-річному чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні двох злочинів.

8 вересня близько четвертої години ранку до поліції надійшла інформація від громадян, що поблизу багатоквартирного будинку по вулиці Незалежності в місті Гребінці стався вибух.

Отримавши інформацію, на місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, спеціалісти-криміналісти та медики. Поліцейські попередньо встановили, що у дворі п’ятиповерхового будинку чоловік, який перебував у стані сп’яніння,  кинув гранату.  Унаслідок вибуху поранення отримали троє місцевих мешканців (1989, 1986, 1992 років народження), які перебували в бесідці неподалік. Поранених доставили до лікарні. На щастя, загрози їх життю немає.

Сергій Кудрик, начальник сектору поліцейської діяльності №1 (м. Гребінка) Лубенського райвідділу поліції, повідомив:

«При проведенні першочергових слідчих дій ми встановили, що до вчинення злочину причетний 28-річний місцевий мешканець. За місцем його проживання слідчі провели санкціонований обшук, у ході якого виявили та вилучили речові докази, які направлені на експертизу. Фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі йому вже повідомлено про підозру у вчиненні двох злочинів та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу – тримання під вартою».

За даним фактом слідчі поліції, під процесуальним керівництвом Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури, здійснюють досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 296 (Хуліганство, вчинене із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) та частиною 1 статті 263 (Незаконне зберігання, придбання  бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

У разі визнання вини судом чоловікові загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Полтавщини
(За інформацією Лубенського райвідділу поліції)

Exit mobile version