Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Полтавщині правоохоронці запобігли замовному нападу на двох жінок

Мешканець Кременчука заплатив 40 тисяч гривень найманцю, щоб той скалічив його дружину та її родичку. Щоб відвести від себе підозру, чоловік наказав виконавцю інсценувати розбійний напад. Причиною замовного злочину став тривалий конфлікт з дружиною. Про це повідомив начальник обласної поліції Євген Рогачов.

Задум 39-річного кременчуківця не вдався завдяки оперативним діям працівників Слідчого управління поліції, Управління СБУ в Полтавській області та Полтавської обласної прокуратури. Замовника злочину затримали відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Євген Рогачов прокоментував:

«Ми отримали оперативну інформацію, що чоловік планує завдати тяжких тілесних ушкоджень своїй 34-річній дружині та її 37-річній сестрі, щоб позбавити їх можливості самостійно пересуватися. Істинні наміри він хотів замаскувати під розбійний напад, нібито вчинений з метою привласнення цінностей. Щоб запобігти вчиненню тяжкого злочину та викрити замовника, була організована спеціальна операція поліції спільно з УСБУ та прокуратурою».

Як зазначив очільник Головуправління поліції, фігуранту вже вручили підозру у замаху на спричинення умисних тяжких тілесних ушкоджень та обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

За цим фактом Слідче управління обласної поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, здійснює досудове розслідування за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 121 (Замах на спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, вчиненого на замовлення) Кримінального кодексу України. Триває комплекс необхідних слідчих дій.

Такий злочин  карається позбавленням волі на строк до десяти років.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

Exit mobile version