На Прикарпатті трьох посадовців викрили на хабарі

Правоохоронці затримали старосту старостинського округу та двох депутатів, які вимагали та отримали від директора одного з товариств 200 тисяч гривень за надання у користування земельної ділянки. Триває слідство.

Протиправну діяльність документували працівники Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в області під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що впродовж квітня-травня 2021 року, староста, діючи за попередньою змовою із двома депутатами, вимагали неправомірну вигоду в сумі 200 000 гривень у директора одного з товариств за надання у користування земель громади сільськогосподарського призначення площею 65 гектарів.

За вказівкою зловмисників, потерпілий перерахував кошти на рахунок благодійного фонду, який очолює один із депутатів. 26 травня правопорушників затримали у порядку статті 208 КПК України.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру та обрання запобіжного заходу. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини

You may also like...