Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Прикарпатті трьом посадовцям ТЦК повідомили про підозру в корупції

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 39-річному заступнику начальника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, 33-річному керівнику та 57-річному працівнику районного ТЦК.

Посадовцям інкримінують одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили корупційну схему оновлення військово-облікових даних для чоловіків призовного віку та присвоєння електронних кодів для їхньої ідентифікації у системі «Оберіг». Вартість такої послуги військові оцінили у 1 тисячу доларів США з одного «клієнта».

Правоохоронці одночасно затримали кожного із них після одержання обумовлених сум коштів. Усі вони отримали від «замовників» два транші – по 500 доларів США.

Наразі суд обрав для підозрюваних запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави, які вони на цей час вже сплатили. Крім цього, триває розгляд клопотань про  відсторонення вказаних осіб від займаних посад.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Івано-Франківській області за матеріалами Управління СБУ в Івано-Франківській області та Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури
у сфері оборони Західного регіону

Exit mobile version