На Рівненщині викрили групу осіб, які підробляли ПЛР-довідки

Три санкціоновані обшуки сьогодні, 27 липня, провели слідчі Рівненського районного управління поліції за оперативного супроводу працівників управління СБУ в Рівненській області та за процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури.

Злочинну схему викрили у травні цьогоріч працівники управління СБУ в Рівненській області. У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 28-річний рівнянин, приватний підприємець, за попередньою змовою із 18-річним жителем міста Березне продавали особам підроблені довідки про негативні результати ПЛР-тесту на відсутність коронавірусної хвороби для перетину кордону та  уникнення обов’язкової 14-ти денної самоізоляції на території України. За допомогою підробних довідок також незаконно здійснювався і в’їзд на територію іноземних держав, де вимагалося документальне підтвердження відсутності захворювання на COVID.

Для перетину кордону і перевезення зловмисники забезпечували клієнтів і транспортом. Вартість однієї довідки становила від 300 гривень до 20 євро та пропонувались як жителям України та і іноземцям.

У рамках кримінальних проваджень, розпочатих за частиною ч. 2 ст. 332 та ч.3 ст.358 КК України правоохоронці провели обшуки у трьох фігурантів справи, серед яких — водій маршрутки, житель села Хорів. За результатами проведених слідчих дій поліцейські виявили та вилучили три автомобілі, чотири мобільні телефони, печатки, принтери, роутери, банківські картки, сім-картки, паспорти для виїзду за кордон та грошові кошти: 2000 гривень, 1920 Євро та 370 злотих.

Також під час огляду комп’ютерної техніки поліцейські виявили близько тисячі бланків підроблених довідок на громадян.

Усе вилучене буде скеровано на експертизи, за результатами яких прийматиметься відповідне процесуальне рішення.
Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

You may also like...