Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Шосткинщині судитимуть молодика, який ошукував громадян під приводом отримання фінансової допомоги

Слідчі Шосткинського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області припинили діяльність шахрая та під процесуальним керівництвом прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно нього.

За даними слідства, спільник обвинуваченого у соціальних мережах розмістив рекламу нібито від офіційних міжнародних організацій, які пропонують отримання грошової допомоги українцям. У свою чергу обвинувачений, діючи за попередньою змовою із зазначеною особою, відкривав у банківських установах рахунки на своє ім’я та надавав спільнику номери своїх банківських карток, на які здійснювалися перерахунки коштів ошуканих.

Встановлено двох осіб, які, бажаючи отримати фінансову допомогу, перейшли за посиланням, підтвердили виконання банківської операції та втратили свої кошти. Жінку шахраї ошукали на 24 тис. 750 грн, чоловік втратив 9 тис. 701 грн.

На даний час обвинувачений повернув потерпілим кошти в повному обсязі. Його дії кваліфіковано за ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України. Стосовно спільника триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Exit mobile version