На Сумщині викрито лікаря, який вимагав 4 тис. доларів у людини з інвалідністю

Сумською місцевою прокуратурою спільно з зі співробітниками Управління захисту економіки в Сумській області та слідчими СВ Сумського ВП ГУ НП в Сумській області в рамках кримінального провадження задокументовано факт вимагання 4 тис доларів США неправомірної вигоди лікарем Сумської міської клінічної лікарні від місцевої жительки за оформлення та видачу медичної документації, а також направлення на МСЕК з метою подальшого переоформлення групи інвалідності з третьої на другу.

У п’ятницю, 9 листопада 2018 року, вказаного лікаря викрито у власному кабінеті під час отримання частини коштів у розмірі 2 тис доларів США.

Наразі тривають слідчі дії. Вирішується питання про оголошення особі про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, відсторонення його від займаної посади та обрання запобіжного заходу.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прокуратура Сумської області

You may also like...