Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Закарпатті держслужбовець незаконно вивів з держвласності землю вартістю майже ₴120 млн.

Слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області за оперативного супроводу кіберполіції викрили чиновника, який сприяв незаконному виведенню з державної власності земельної ділянки у Хустському районі. Матеріали справи уже скеровано для судового розгляду.

Слідчі ГУНП та співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Закарпатській області викрили на незаконній діяльності 43-річного посадовця. Фігурант, перебуваючи на посаді державного реєстратора, незаконно вивів з державної власності майже 4 гектари земель в регіоні.

Для цього він несанкціоновано вніс до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень недостовірні відомості. Такі протиправні дії держслужбовця завдали підприємству «Ліси України» збитків на суму майже 120 мільйонів гривень.

На підставі зібраних доказів слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомили державному реєстратору про підозру за ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України, тобто Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї.

Сьогодні, 30 вересня, матеріали справи з обвинувальним актом було скеровано для судового розгляду.

За скоєне обвинуваченому загрожує до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

Exit mobile version