Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Закарпатті п’яні чоловіки лізли у бійку з прикордонниками, погрожували їм вбивством

На Закарпатті п’яні чоловіки намагались влаштувати бійку з прикордонниками після відмови від перевірки документів. Погрожували їм вбивством.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Держприкордонслужби.

dpsu.gov.ua

Що сталось

Інцидент стався під час того, як прикордонники наряду “Контрольний пост” від відділу “Яблунівка” Мукачівського загону зупинили автомобіль Ford Mondeo, яким їхали двоє чоловіків. Обидва з Закарпаття.

dpsu.gov.ua

“Дані особи відмовилися виконати законні вимоги військовослужбовців щодо пред’явлення для перевірки документів. Натомість почали нецензурною лайкою ображати прикордонників, чинити злісну непокору, погрожувати фізичною розправою та вбивством”, – пише пресслужба.

Чоловік, який перебував на пасажирському сидіння, під час конфлікту, здійснив постріл зі стартового пістолета. Після цього разом з товаришами вони намагались вдарити прикордонника. Невгамовних було затримано. Обидва перебували у стані алкогольного сп’яніння. Зокрема в крові водія виявили 0,8 проміле алкоголю.

Що загрожує

Проти обох правопорушників склали протоколи про адміністративне правопорушення відповідно до ст. 185-10 КУпАП – “Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону”.

Також проти них ще передбачена ст. 345 КК України – “Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”.

Exit mobile version