Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Закарпатті підприємці з використанням системи «Шлях» переправляли ухилянтів через кордон

Співробітники Ужгородського районного управління поліції, за оперативного супроводу співробітників СБУ та ДПСУ, повідомили про підозру двом підприємцям, які організували схему переправлення військовозобов’язаних через кордон. Для вчинення злочину фігуранти використовували систему «Шлях».

Слідчі Ужгородського районного управління поліції, у співпраці зі співробітниками СБУ та ДПСУ, ліквідували черговий механізм незаконного переправлення чоловіків через кордон.

У ході оперативної роботи правоохоронці з’ясували, що організували незаконну схему двоє закарпатців, які є власниками компаній з міжнародних пасажирських перевезень. Фігуранти підшукували охочих незаконно покинути межі держави та пропонували їм фіктивне працевлаштування в якості водіїв.

Дані таких осіб у подальшому підприємці вносили до системи «Шлях», що надавало змогу чоловікам безперешкодно перетнути державний кордон України. За такі послуги зловмисники отримували грошову плату.

За місцями проживання фігурантів правоохоронці провели санкціоновані обшуки та вилучили ряд речових доказів.

Обом зловмисникам слідчі Ужгородського районного управління поліції, за процесуального керівництва окружної прокуратури, повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. За скоєне фігурантам загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці встановлюють можливих спільників підозрюваних. Слідство у справі триває.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

Exit mobile version