Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Закарпатті повідомили про підозру депутату, причетному до незаконного видобутку мінеральних вод

У Мукачівському районі на території санаторію співробітники поліції Закарпаття виявили факт видобування мінеральних вод у понад встановлені Держгеонадрами ліміти.

За даним фактом правоохоронці розпочали розслідування та з’ясували, що до видобування корисних копалин загальнодержавного значення причетний один із заступників директора даного підприємства.

Встановлено, що підозрюваний скручував показники лічильників до погоджених лімітів, аби приховати незаконну діяльність. Такими діями упродовж шести місяців 2024 року зі свердловини було незаконно здобуто майже 15 тисяч кубометрів мінеральної води.

Наразі депутатові слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, за процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури, повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 240 Кримінального кодексу України, тобто незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

За скоєне зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі. У справі триває досудове розслідування. Наразі поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину.

Оперативний супровід у справі здійснює Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Поліція Закарпатської області

Exit mobile version