Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Закарпатті правоохоронці затримали організатора каналу постачання зброї до регіону (фото)

Правоохоронці заблокували канал поширення зброї на території Закарпатської області. Організатора затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ та за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері заблокували канал постачання до регіону зброї та засобів ураження.

Під час спецоперації правоохоронцям вдалося затримати організатора каналу. Його спіймали у Мукачеві безпосередньо під час спроби збуту цілого арсеналу: двох пістолетів «Glock», 22 штик-ножів, прицілу нічного бачення та 14 гранат із запалами до них. Таким чином правоохоронцям вдалося попередити використання великої кількості зброї у злочинних цілях.

Окрім цього, в ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували ще один факт збуту зловмисником автомата АК-47 та двох гранат РГД-5.

Всі речові докази слідчі вилучили та скерували експерту для дослідження. Організатора каналу затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.  За фактом незаконного поводження зі зброєю відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Найближчим часом слідчі повідомлять зловмиснику про підозру, після чого звертатимуться до суду з клопотанням про тримання його під вартою. Затриманому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Exit mobile version