На Житомирщині оголошено про підозри ще трьом колаборантам

Дізнавачі поліції зібрали необхідні свідчення та оголосили про підозри у публічних запереченнях збройної агресії проти України та заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора трьом чоловікам, жителям м. Житомира та Бердичівського району. Правопорушення були викриті поліцейськими спільно з оперативниками УСБУ регіону під процесуальним керівництвом окружних прокуратур.

Правоохоронці задокументували, що 55-річний житомирянин просто біля бомбосховища багатоповерхівки заявляв місцевим мешканцям, що росіяни – братній народ та прийшли в Україну з миром. Він заперечував окупацію військами рф частини території України та публічно закликав сприяти ворожим військам під час захоплення ними обласного центру, яке, за його словами, скоро відбудеться.

Ще один житомирянин у дворі багатоповерхівки заявив присутнім, що рф проводить спецоперацію, а дії президента росії правильні. Чоловік стверджував, що росія вчиняє превентивні дії та не мала наміру здійснювати обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури України.

Підозрюваним у подібному правопорушенні нині є також 55-річний житель Вчорайшенської громади Бердичівського району. Правоохоронці викрили чоловіка у відвертій підтримці агресії рф стосовно України. Зокрема, поблизу крамниці у присутності селян він заявляв: «ніякої війни немає, це спецоперація росії по звільненню України від бандерівців і нацистів; прийдуть наші й швидко наведуть тут порядок, швидко вивчите російські закони; буде як в російському Криму…».

Тож поліцейські оголосили фігурантам проваджень про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) КК України.

25 квітня обвинувачення жителя Бердичівського району скеровано до суду.

Нагадаємо, на Житомирщині правоохоронці викрили ще кількох поціновувачів «руського миру»

Відділ комунікації поліції Житомирської області

You may also like...