Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Житомирщині подружжя судитимуть за розбійний напад на іноземця

Уночі 4 червня нападники хитрістю примусили жителя Романівської громади відчинити двері до будинку, побили його, забравши гроші. Правоохоронці відділення поліції №5 (м. Чуднів) Житомирського райуправління оперативно встановили та затримали причетних. За скоєне їм загрожує до 15 років ув’язнення.

Слідчі встановили, що близько 23:00 до будинку 61-річного іноземця, який нині проживає в одному з сіл громади, хтось постукав. Невідома жінка просила вказати дорогу, мовляв, вона заблукала. Коли чоловік відчинив двері, до будинку ввірвалися кілька незнайомців. Вони повалили господаря на підлогу, почали бити та вимагати гроші. Чоловік змушений був віддати 7200 гривень. Після цього нападники пішли геть.

Медики діагностували у потерпілого численні травми голови легкого та середнього ступеня тяжкості.

Поліцейські провели низку оперативно-розшукових заходів та встановили, що до події причетна 22-річна місцева жителька та її 33-річний чоловік. Правоохоронці затримали подружжя у процесуальному порядку. У них вилучили частину чужих грошей. Відомо, що жінка раніше вже була засуджена за вчинення крадіжки.

Днями слідчі ознайомили двох фігурантів з обвинувальними актами. Подружжю інкриміновано напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаному з проникненням у житло, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України). Процесуальне керівництво здійснювала Чуднівська окружна прокуратура, нині матеріали скеровано до суду.

Відповідно до чинного законодавства обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Exit mobile version