Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Житомирщині поліція затримала підозрюваного у пошкодженні дамби гранатою

Уночі 17 липня у селищі Ружині Бердичівського району було пошкоджено гідроспоруду на річці Роставиці. За показами очевидців перед цим пролунав вибух. Поліцейські встановили та затримали причетного до події жителя місцевої громади. Розпочато досудове розслідування.

Повідомлення про ймовірний підрив на дамбі надійшло до поліції близько 00:20. На місці події працювала слідчо-оперативна група Бердичівського райвідділу поліції, кінологи, вибухотехніки та оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Житомирській області, фахівці ДСНС.

Під час огляду та обстеження гідроспоруди було виявлено пошкодження дерев’яних елементів у нижній частині.

Криміналісти вилучили з місця події свідчення правопорушення. Водночас оперативники кримінальної поліції опитали очевидців та провели інші розшукові заходи. У результаті вже за кілька годин поліцейські встановили причетного до події – 25-річного жителя с. Заріччя Ружинської громади. Його розшукали за місцем проживання, слідчі затримали чоловіка у процесуальному порядку.

Він розповів, що напередодні ввечері разом зі знайомим знаходився у селищі біля ставка. Раптово він кинув у водойму гранату, що була з собою. На щастя, від вибуху ніхто не постраждав. Чоловік не пояснив причин такого вчинку, також зазначив, що боєприпас знайшов близько року тому.

18 липня слідчі поліції під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури повідомили чоловікові про підозру у замаху на умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом вибуху (ч. 2 ст. 15, ч. 2. ст. 194 КК України) та незаконному поводженні з боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК України). Нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За вчинене підозрюваному може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Бердичівський районний відділ поліції

Exit mobile version