Начальника райвідділу ГУ Держгеокадастру у Сумській області затримали під час одержання хабара

Прокуратурою Сумської області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Сумській області та слідчими Слідчого управління ГУНП в Сумській області затримано начальника одного із районних відділів Головного управління Держгеокадастру у Сумській області, яка отримала неправомірну вигоду у розмірі 12 тис грн за вирішення питання щодо передачі земельної ділянки у власність.

У четвер, 11 липня 2019 року, правоохоронці задокументували факт отримання зазначеної суми. Наразі проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії.

Вирішується питання про вручення особі повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, відсторонення її від займаної посади та обрання запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою Сумської області, проведення досудового розслідування доручено СУ ГУНП в Сумській області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

12

You may also like...