Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Наживалися на ухилянтах: на Житомирщини завершено розслідування міжрегіональної «бізнес-схеми»

Встановлено, що кілька спільників за винагороду обіцяли чоловікам призовного віку допомогу у безперешкодному перетині кордону. На початку травня житомирські поліцейські затримали групу таких «туристів» та двох учасників незаконної схеми неподалік кордону з Молдовою.

Нагадаємо, серед співучасників був викритий 53-річний керівник житомирської благодійної організації. Разом з ним «працювали» 42-річний киянин та 30-річна жителька Одещини.

Поплічники підшукували бажаючих нелегально виїхати з України та пропонували свої послуги, вартістю від 8 до 12 тисяч доларів. Надалі вони організували доставку «клієнтів» своїми автомобілями. Житомирянин привіз одного з чоловіків на АЗС, що розташована на Київщині. Туди ж його спільник доправив ще двох чоловіків. Звідти всіх трьох «туристів» повіз на Вінниччину керівник житомирського благодійного фонду. На межі з Одеською областю вони пересіли до іншого авто, в якому був ще один бажаючий нелегально виїхати з країни. Трансфер до кордону продовжила вже одеситка.

Уночі 2 травня правоохоронці провели затримання спільників. Тоді під час низки обшуків слідчі слідчого управління ГУНП області та Житомирського райуправління поліції вилучили готівку у гривнях та доларах, автомобілі, а також сім-картки, засоби зв’язку, банківські картки, печатки та документацію благодійної організації, чорнові записи.

Наприкінці червня слідчі поліції завершили розслідування щодо діянь житомирянина та матеріали були скеровані до суду Житомирською обласною прокуратурою. А днями ще двох його спільників ознайомили з обвинувальними актами. Оперативний супровід здійснювали оперативники відділу міграційної поліції ГУНП в Житомирській області.

Киянину інкриміновано організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями та сприяння їх вчиненню вказівками, наданням засобів, щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, а його спільниці-одеситці – сприяння у цьому злочині за аналогічних обставин (ч. 3 ст. 332 КК України).

Відповідно до чинного законодавства такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Exit mobile version