Неповнолітнього розбійника посадили під варту на Львівщині

За процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури повідомлено про підозру 15-річному новояворівчанину у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.187 КК України (розбій, поєднаний з насильством, небезпечним для життя і здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений особою, яка раніше вчинила розбій).

Встановлено, що наприкінці січня цього року, неповнолітній зловмисник напав на 25-річного перехожого на одній із вулиць Новояворівська.

Під час розбою хлопець побив потерпілого та викрав мобільний телефон.

Слід зазначити, що стосовно підозрюваного судом уже слухається об’єднане кримінальне провадження щодо його обвинувачення у вчиненні трьох корисливих злочинів, пов’язаних із застосуванням насильства до потерпілих, відповідальність за які передбачено ч.ч.1,2 ст. 186, а також ч.2 ст. 187 КК України.

Юнак проігнорував те, що судом до нього вже застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати своє житло з 18:00 год до 07:00 год без дозволу суду.

Місцева прокуратура двічі ініціювала питання щодо обрання правопорушнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, проте, суд їх відхилив.

На даний час підозрюваному обрано найсуворішу міру запобіжного заходу – тримання під вартою на 60 днів без альтернативи внесення застави.

Довідково: у разі доведення вини фігурант може потрапити до в’язниці на строк від семи до десяти років.

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

You may also like...