Незадекларовану валюту на суму майже 330 тисяч гривень вилучили Харківські митники

В черговий раз незадекларовану валюту, в пункті пропуску «Гоптівка» митного поста «Гоптівка» Харківської митниці, у громадянина України, який рухався у якості пасажира на авто під керуванням громадянки України в напрямку з РФ “зеленим коридором”, вилучено. Валютні цінності у вигляді банкнот в подальшому перерахунку склали  24 070 доларів США.

В Харківській митниці неодноразово звертали увагу громадян, які перетинають митний кордон, що переміщення  іноземної валюти в кількості, що перевищує еквівалент 10 тисяч євро, обмежено  (здійснюється за дозвільними документами, що видаються органами виконавчої влади) або заборонено.

Громадянин порушив встановлений Митним кодексом України порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, а також не звернувся до митного органу з приводу заповнення бланка декларації транскордонного переміщення фізичними особами валютних цінностей, форма якої затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від двадцять сьомого лютого 2019 року № 203.

Вартість предметів порушення склала 327 742,11  грн. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України.  У відношенні громадянина складено протокол, частину валютних цінностей вилучено.

Дотримуйтесь вимог митного законодавства України.

customs.gov.ua

 

You may also like...