Незаконна порубка лісу на Харківщині: чотирьом особам повідомлено про підозру

Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Полтава, під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області з оперативним супроводом УСБУ в Харківській області повідомлено про підозру у службовій недбалості чотирьом особам, які незаконно вирубували ліс (ч. 2 ст. 367 КК України).

За інформацією начальника управління Івана Тарасова, у ході досудового розслідування встановлено, що на території Кам’янського лісництва ДП «Куп’янське лісове господарство» здійснювалася незаконна порубка лісу, зокрема дуба найвищого класу.

Сума збитків, завданих державі, складає близько 17 млн грн.

23 січня 2020 року чотирьом особам, а саме трьом майстрам лісу та одному лісничому Кам’янського лісництва ДП «Куп’янське лісове господарство» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Якщо вину вказаних осіб буде доведено, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...