Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Очолили окупаційні прокуратури та працевлаштувалися до силових структур «лнр» – підозрюють чотирьох жителів Луганщини

За процесуального керівництва Старобільської, Сєвєродонецької та Щастинської окружних прокуратур Луганської області чотирьом особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після початку повномасштабної російської агресії місцеві жителі обійняли посади у незаконних правоохоронних органах на тимчасово окупованій території Луганщини.

Двоє підозрюваних – колишні правоохоронці, які очолили окупаційні прокуратури. У березні та червні 2022 року окупанти призначили уродженців міст Краснодон і Хрустальний керувати «прокуратурою Міловського району лнр» та «прокуратурою міста Рубіжне лнр».

Також активно почали співпрацювати з окупаційною владою держави-агресора двоє жителів смт Біловодськ Старобільського району.

У квітні 2022 року колишня податківиця стала «начальником відділу оподаткування юридичних осіб Біловодської об’єднаної державної податкової інспекції державного комітету податків та зборів лнр». А чоловік з липня 2022 року розпочав «службу» у так званому «Біловодському райвідділі внутрішніх справ мвс лнр».

На псевдопосадах підозрювані сприяють встановленню та функціонуванню правоохоронної системи країни-агресора на захопленій ворогом території Луганської області.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Оперативний супровід – співробітники УСР в Луганській області ДСР НПУ, військової контррозвідки СБУ, Управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Луганській області та СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

Exit mobile version