Оформлення грошові допомоги обернулося для жінки втратою власних заощаджень

9045 гривень – саме стільки зникло з карткового рахунку жительки Козови. Заявниця намагалася оформити грошову допомогу для внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану, а потрапила в шахрайську пастку.

В мережі Інтернет вона знайшла сайт з інформацією про можливість отримати виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. В повідомленні шахраї вказали посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку для отримання допомоги. Жінка ввела всі персональні дані, тим самим допомогла невідомим без труднощів спустошити свій банківський рахунок. Замість того аби отримати гроші, втратила всі свої заощадження.

За даним фактом поліцейські відділу поліції № 1 м. Бережани розпочали кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) ККУ.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту – один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не потрібно вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

You may also like...