Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Організована злочинна група шахрайським шляхом виманювала грошові кошти у пересічних громадян

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури чотирьом членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (ч. 5 ст. 190 КК України).

Встановлено, що два співорганізатори, відбуваючи покарання в Державній установі «Кропивницька виправна колонія (№ 6)», створили організовану групу, до діяльності якої залучили двох посібників – мешканців Запорізької області.

Злочинці притримувались схеми, за якою телефонували випадковим абонентам та під виглядом знайомих чи далеких родичів шахрайським шляхом виманювали у потерпілих гроші, не цураючись сумами в 5 чи 7 тис. гривень.

Під час проведення санкціонованих обшуків у підозрюваних вилучено понад 30 банківських карток, шість мобільних телефонів, дев’ять сім-карток до них, три планшети тощо.

В ході досудового розслідування зафіксовано 12 епізодів протиправної діяльності організованої злочинної групи, потерпілим завдано збитків на суму понад 100 тис. гривень. Вказані цифри були б значно більшими, якби правоохоронці своєчасно не зупинили шахраїв.
Досудове розслідування – СУ ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.

Кіровоградська обласна прокуратура

Exit mobile version