Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Організували «змагання» та вимагали неіснуючий борг – на Сумщині припинено злочинну діяльність батька та сина

За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам, які вимагали в охтирчанина неіснуючий борг.

За даними слідства, уродженець російської федерації разом зі своїм сином облаштували в одному із закладів м. Охтирки місце, де проводили між бажаючими змагання з армрестлінгу. Для підвищення цікавості кожен учасник робив грошові ставки, відтак переможець вигравав кошти.

При цьому організатори так званого змагання не завжди повідомляли учасникам про те, що участь є платною. І лише коли бажаючий випробувати свої сили провів серію рукоборств, йому виставляли рахунок. Так сталось із одним із охтирчанином, який випадково зайшов у заклад, де підозрювані спочатку пригостили його алкоголем, увійшовши в довіру, а потім запропонували позмагатись з армрестлігну. Лише після цього йому повідомили, що він винен 13 тис. грн. Більш того, коли потерпілий через деякий час зміг віддати лише частину боргу, підозрювані залякували та силою переконували його в необхідності повного розрахунку.

Наразі батька та сина затримано в порядку ст. 208 КПК України. Під час обшуків у них виявлено та вилучено рослини, схожі на коноплі, банківські картки, готівку.

Їх дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану) КК України.

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Водночас перевіряється їх причетність до інших видів злочинної діяльності.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Охтирського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Сумська обласна прокуратура

Exit mobile version