Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Переправляли ухилянта потягом до Угорщини за $10 тисяч – на Закарпатті викрили двох осіб

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури двом мешканцям Ужгородщини повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловіки організували схему протиправного перетину кордону військовозобов’язаними чоловіками потягом, що прямує до Угорщини, без відповідного прикордонного оформлення.

«Клієнтів» шукали через мережу Telegram, узгоджували всі деталі щодо їх прибуття і попереднього розміщення в Ужгороді. Відтак вони мали приїхати в Чоп, звідки розпочинався маршрут залізницею. Потрапити в поїзд потрібно було безпосередньо перед його відправленням, вичікуючи слушного часу неподалік залізничних колій.

Підозрювані за такі послуги взяли з одного «клієнта» 10 тисяч доларів. Після отримання коштів їх викрили та затримали. Зараз чоловікам вже обрали запобіжний захід – тримання під вартою із заставою, загальна сума якої – понад 1 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Exit mobile version