Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Перешкоджання законній діяльності ЗСУ – мешканець Прикарпаття публікував інформація щодо проведення мобілізаційних заходів

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури 26-річному мешканцю Прикарпаття повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства у березні 2023 року підозрюваний створив Telegram-канал на якому регулярно публікувалась інформація щодо проведення мобілізаційних заходів військовослужбовцями  РТЦК та СП. Йдеться, зокрема, про поширення місць вручення військових повісток в одному з районних центрів області.

Таким чином чоловік попереджав ухилянтів, зривав процес формування військового резерву та перешкоджав законній діяльності ЗСУ.

Під час обшуку у помешканні фігуранта вилучено мобільний телефон з доказами незаконної діяльності.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБУ в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Івано-Франківська обласна прокуратура

Exit mobile version