Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Перетворили землю на Трухановому острові на сміттєзвалище – повідомлено про підозру генпідряднику будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу

За даними слідства, у 2019 році начальник будівельної дільниці приватного товариства, яке являється генеральним підрядником будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу, перебуваючи у змові з посадовцями двох субпідрядних організацій забруднювали відходами земельну ділянку на території острова Труханів.

Вказана земельна ділянка виділена територіальною громадою столиці для облаштування будівельного майданчику під будівництво мостового переходу.

Натомість, зловмисники з метою економії коштів виділених на вивезення будівельного сміття, систематично забруднювали вищевказану земельну ділянку відходами, шкідливими для життя, здоров’я людей та довкілля.

Згідно висновку судової інженерно-екологічної експертизи розмір шкоди завданої довкіллю становить понад 129 тис. гривень.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику будівельної дільниці приватного товариства у забрудненні земель відходами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для довкілля та зловживанні службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для інших осіб всупереч інтересам юридичної особи приватного права, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 1 ст. 239, ч. 1 ст. 364-1 КК України).

Київська міська прокуратура

Exit mobile version