Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Підозру у колабораційній діяльності оголошено 11 мешканцям Запорізької області

Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки зібрали доказову базу відносно мешканців тимчасово окупованого Мелітополя, що на Запоріжжі, які працюють на ворога.

Так, восьмеро жінок і троє чоловіків влаштувалися до нелегітимного правоохоронного органу – головного управління «мвд» у Запорізькій області. Дев’ятеро фігурантів працюють експертами, ще двоє – інспекторами-кінологами.

Для того, щоб влаштуватися працювати у репресивний орган любителі росії навіть отримали паспорт рф. Нині вони виконують злочинні накази, а дехто з них допомагає кремлівським злочинцям фальсифікувати докази проти громадян України.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора слідчі ГСУ СБУ заочно оголосили зловмисникам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання – до 15-ти років позбавлення волі.

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення росії оперативники ДВБ встановили та оголосили про підозри більше ніж 1250 зрадникам і колаборантам. Після деокупації українських території перебіжчиків буде покарано відповідно до закону.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Exit mobile version