Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Поліцейські ліквідували черговий шахрайський кол-центр в Луцьку

Організатор, адміністраторка та ще 18 «працівників» облаштували цілий офіс з робочими місцями: тут вони телефонували до громадян та шахрайським шляхом намагались заволодіти їх коштами.

Заходи з викриття та затримання зловмисників днями провели працівники управління карного розшуку ГУНП у Волинській області спільно зі слідчими Луцького РУП, відділом протидії кіберзлочинам у Волинській області Департаменту кіберполіції, за силової підтримки спецпризначенців КОРД, із залученням працівників відділу кримінального аналізу та оперативних служб ГУНП. Процесуальне керівництво – Луцька окружна прокуратура.

Налагодив роботу кол-центру 33-річний фігурант, який мешкає в Луцьку. Раніше він мав досвід роботи в банку, тож розумів, як діють і говорять справжні банківські працівники, телефонуючи до людей. Залучив до цього ще 19 осіб віком від 19 до 26 років – майже всі волиняни, інші – з Дніпра.

Чоловіки та жінки приходили в кол-центр як на «роботу». Усі вони мали методичні рекомендації, як «розводити» людей на гроші, а також готові відповіді на можливі запитання від громадян.

Під час санкціонованих обшуків в офісі шахрайського кол-центру та за місцем проживання організатора вилучили термінали мобільного зв’язку, системні блоки, робочі зошити з чорновими записами та інші докази протиправної діяльності.

Викритий волинськими поліцейськими кол-центр встиг «попрацювати» кілька днів. Нині його діяльність припинили.

За процесуального керівництва прокуратури, слідчі розслідують кримінальне провадження, відкрите за ст. 190 Кримінального кодексу України.

Сектор комунікації поліції Волинської області

Exit mobile version