Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Поліцейські затримали рецидивіста, який пограбував жінку в Одесі

Ілюстративне фото

39-річний правопорушник вже має судимості за розбій та крадіжку, за які провів у місцях позбавлення волі шість з половиною років. Крім цього, в суді на розгляді знаходяться два обвинувальні акти відносно чоловіка за шахрайство та наркозлочин. За черговий майновий злочин фігурант ризикує на 10 років опинитись за ґратами.

Подія сталась декілька днів тому ввечері на вулиці Малій Арнаутській. Помітивши літню перехожу з телефоном, зловмисник вирвав у неї з рук гаджет і втік.

59-річна жінка повернулась додому і повідомила про вчинений відносно неї злочин в поліцію.

На розшук правопорушника був зорієнтований особовий склад територіального підрозділу поліції. Правоохоронці оперативно встановили його особу і вже наступного ранку розшукали та затримали в процесуальному порядку.

Після пограбування правопорушник віддав смартфон потерпілої на збереження товаришу, не сказавши, у який спосіб він у нього опинився. Поліцейські встановили місцезнаходження останнього, і він добровільно видав мобільний телефон жінки. Нині гаджет повернуто законній власниці.

«Ми зібрали достатньо доказів і повідомили фігуранту про підозру у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, вчиненому в умовах воєнного стану. Згідно з ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України, йому загрожує до десяти років ув’язнення. Нині за нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 242 240 гривень. Слідство триває під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси», – повідомила слідча відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Ольга Лаврищук.

Одеське районне управління поліції № 1

Exit mobile version