Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Поліцейські затримали жителя Одеси за збут вибухових пристроїв та бойових припасів

Правопорушнику повідомлено про підозру. Протизаконні оборудки можуть обернутися для нього сімома роками ув’язнення.

Поліцейські задокументували, як 43-річний зловмисник двічі збув малознайомому чоловіку небезпечні предмети. Спочатку – 175 набоїв різного калібру, три корпуси ручних осколкових гранат та два запали, а згодом – ручну осколкову гранату.

Поліцейські вилучили з незаконного обігу вибухові пристрої та бойові припаси і скерували на експертизу.

«Правопорушника ми затримали в процесуальному порядку і повідомили йому про підозру у придбанні, зберіганні та збуті вибухових пристроїв і бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 242 тис. 240 грн. Звідки у затриманого заборонені предмети, встановлюватимемо в ході досудового розслідування», – повідомив слідчий у справі Станіслав Рассоха.

Заходи проводили слідчі та оперативники Одеського районного управління поліції № 1, співробітники управління карного розшуку та управління вибухотехнічної служби ГУНП в Одеській області спільно з прикордонниками.

Одеське районне управління поліції № 1

Exit mobile version