Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Поліцейський, який хотів $5000 за незатримання розшукуваного, відбувся штрафом

Броварський міськрайонний суд Київської області затвердив угоду про визнання винуватості щодо колишнього співробітника правоохоронного органу.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 26 січня.

Мова про колишнього тимчасово виконуючого обов’язків начальника сектору розкриття злочинів проти власності Броварського РУП ГУНП в Київській області.

У вересні минулого року він висунув вимогу громадянці про сплату $5000 за те, що її співмешканець, який розшукується за розбій, не буде затриманий.

Жінка заявила про вимагання хабара і під контролем правоохоронців у жовтні 2021-го двічі передавала гроші — 10 і 50 тисяч гривень (еквівалент трохи більше 2 тисяч доларів). Після другої суми підозрюваного затримали.

Спочатку дії поліцейського розслідували як вимагання і одержання неправомірної вигоди для себе (ч.3 ст.368 ККУ). Але згодом перекваліфікували на зловживання впливом.

Обвинувачений нібито за грошову винагороду мав вплинути на заступника начальника управління поліції — начальника кримінальної поліції Броварського РУП ГУНП в Київській області, щоб той не вживав заходів до затримання чоловіка.

Колишній правоохоронець і прокурор дійшли згоди щодо такої версії подій і що покарання буде у вигляді штрафу 44 тисячі 200 гривень.

За попередньою кваліфікацією чоловікові загрожувало від 5 до 10 років ув’язнення із конфіскацією майна.

Exit mobile version