Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Поліція Полтави затримала чоловіка, який намагався “випотрошити” платіжний термінал

Наприкінці липня до поліції Полтавщини надійшло кілька повідомлень від громадян про пошкодження невідомими особами платіжних терміналів, розташованих на вулицях в різних районах обласного центру. Працівники карного розшуку та слідчі обласного Главку поліції, спільно з працівниками Полтавського райуправління, провели ряд оперативних комбінацій та затримали причетного до злочину чоловіка. Триває досудове розслідування.

Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини, повідомив: «У ході досудового розслідування ми провели ряд оперативних комбінацій, за допомогою яких вдалося затримати правопорушника «на гарячому». 26 липня, близько 23:30, працівники карного розшуку затримали фігуранта в Подільському районі обласного центру, коли він пошкодив платіжний термінал та намагався викрасти із нього грошові кошти.

Затриманим виявився місцевий 41-річний мешканець. Слідчі поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, вилучили у нього знаряддя злочину та затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі чоловікові вже повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою».

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської окружної прокуратури, розпочато досудове розслідування за частиною 3 статті 15 (Незакінчений замах) та частини 4 статті 185 (Крадіжка вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження фігуранта перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території обласного центру. Досудове розслідування триває.

У разі визнання вини судом підозрюваному загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Полтавської області
(За інформацією Полтавського райуправління поліції)

Exit mobile version