Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Поліція викрила 68 осіб у підпалах техніки військових і волонтерів

Правоохоронці викрили 68 осіб, причетних до підпалів техніки військовослужбовців і волонтерів.

Як передає Укрінформ, про це заявив в ефірі телемарафону «Єдині новини» начальник карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський.

«Нацполіція спільно із СБУ розкрили 59 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців і викрили 68 осіб у скоєнні цих злочинів», – зазначив Дзюбинський.

Він додав, що нНайбільше підпалів авто зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі і Харкові.

За його словами, підпали скоюють особи різної вікової категорії, лише частина із них є неповнолітніми. Усіх їх об’єднує бажання заробити швидкі і легкі гроші.

Начальник карного розшуку НПУ розповів, що автомобілі були підпалені на замовлення представників спецслужб РФ.

Зазвичай людей вербують, коли вони шукають роботу в інтернеті, зокрема через телеграм-канали натрапляють на оголошення про роботу. Далі із ними зв’язуються анонімні адміністратори і пропонують за грошову винагороду здійснити підпал автомобілів.

Читайте також: В Одесі затримали шістьох молодиків, які підпалювали авто військових
Дзюбинський зазначив, що підпал авто військовослужбовців кваліфікується як заподіяння шкоди обороноздатності держави – ст.113 (диверсія) і ст. 114 (перешкоджання діям ЗСУ) ККУ. У випадку настання особливо тяжких наслідків це кваліфікується як тероризм.

За підпали авто передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі від трьох років до довічного ув’язнення.

Як повідомлялося, в Одесі правоохоронці затримали дезертира, який втік з військової частини та за ₴80 тисяч підпалив автівку, що належала військовослужбовиці.

Exit mobile version