Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Поліція Житомирщини викрила жителя Вінниччини у збуті фальшивої валюти

Слідчі поліції області повідомили 24-річному чоловікові про підозру в обміні 1 600 фальшивих євро у фінансових установах Звягеля та Чуднова. Чоловік умисно приїздив з Вінниччини, аби його не викрили у протиправних діяннях.

Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці червня фігурант обміняв 200 фальшивих євро в одній з фінансових установ у м. Звягелі. Працівниця обмінного пункту не запідозрила, що купюра підроблена, тож видала клієнтові 8 000 гривень.

Наступного дня чоловік знову навідався до цього ж «обмінника», а потім до ще двох інших, залишивши там чотири підроблені купюри номіналом по 200 євро. Жодна з касирок не запідозрила підступу. Загалом за цих два дні чоловік «наміняв» майже 53 тисячі гривень.

За тиждень він приїхав до м. Чуднова та знову спробував реалізувати свою схему в місцевому «обміннику», запропонувавши працівниці дві купюри по 200 євро. Однак цього разу жінка запідозрила їх підробку та викликала поліцію. Чоловік, 24-річний житель Могилів-Подільського району Вінниччини, виправдовувався: мовляв не знав, що це фальшивки, а придбав він їх у столиці. Правоохоронці вилучили підроблену валюту та розпочали розслідування.

Тим часом на Звягельщині у фінансових установах виявили наявність фальшивих грошей. Слідчі поліції вилучили їх та призначили низку експертиз. За отриманими висновками, а також за результатами інших слідчих дій була встановлена причетність до всіх випадків цього ж чоловіка.

11 вересня слідчі слідчого управління ГУНП Житомирщини провели низку обшуків за місцем його проживання та в інших приміщеннях. Вони вилучили сім-картки мобільних операторів, банківські картки та інші ймовірні свідчення протиправної діяльності.

Чоловікові оголосили про підозру у зберіганні та збуті підробленої іноземної валюти та вчиненні цього ж правопорушення повторно (ч. 1, ч. 2 ст. 199 КК України). Нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Оперативний супровід здійснюють працівники Управління карного розшуку ГУНП області, процесуальне керівництво – Житомирська обласна прокуратура. У межах досудового розслідування триває з’ясування походження підробленої валюти та встановлення осіб, що можуть бути причетними таких протиправних дій.

Відповідно до чинного законодавства фігуранту може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Exit mobile version