Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Понад 200 000 гривень за непридатність до військової служби: на Хмельниччині підозру отримав організатор «схеми»

Ілюстративне фото

Дане питання він обіцяв вирішити з посадовими особами територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Чоловіку загрожує до восьми років за ґратами.

Викрили корупційну схему ухилення від мобілізації оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області та слідчі слідчого управління обласної поліції. 28-річний місцевий мешканець за обумовлену винагороду допомагав чоловікам призовного віку отримувати статус «непридатного».

Свої «послуги» зловмисник оцінював у понад 200 000 гривень — за таку суму він обіцяв повпливати на посадових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки для вирішення  питання про оновлення даних та надалі визнання «клієнтів» непридатними до служби в ЗСУ.

Організатора «схеми» затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання хабаря. Правоохоронці вилучили 5000 доларів, отримані як неправомірна вигода.

Чоловікові повідомлено про підозру за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 160 000 гривень застави і може загрожувати до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.

Заходи з ліквідації незаконної схеми ухилення від призову відбувались спільно з Управлінням СБУ в Хмельницькій області під процесуальним керівництвом Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Департамент стратегічних розслідувань

Exit mobile version