Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Посадовиця Ужгородської міськради нанесла ₴1,5 млн. збитків державі

Фігурантка погодила введення в експлуатацію житлових комплексів без сплати інвестором обов’язкового одноразового внеску до бюджету. Наразі порушниці повідомлено про підозру. За скоєне їй загрожує до шести років ув’язнення.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області Нацполіції спільно з працівниками ТУ БЕБ у Закарпатській області встановили, що посадовиця одного з управлінь Ужгородської міськради причетна до завдання державі 1,5 млн грн збитків.

У період 2020 року фігурантка двічі погодила введення в експлуатацію житлових комплексів без сплати пайової участі на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Ужгорода. У першому випадку держава недоотримала мільйон гривень, а в другому – понад 500 тисяч гривень.

Наразі слідчі, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, повідомили посадовиці про підозру за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Підозрюваній загрожує до шести років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Exit mobile version