Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Повідомлено про підозру двом жителям Дніпра, які торгували бойовими гранатами

Зловмисники відправляли в Одесу посилки з небезпечними предметами, ховаючи їх серед побутових речей, та отримували оплату на банківські картки. Нині обидва фігуранти взяті під варту. За скоєне їм загрожує до семи років ув’язнення.

Протиправні дії дніпрян віком 28 і 38 років викрили та задокументували слідчі відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 спільно із співробітниками управління карного розшуку ГУНП в Одеській та Дніпропетровській областях.

Поліцейські встановили, що зловмисники придбали у наразі невстановленої слідством особи гранати різної модифікації і відправили «клієнту» в Одесу, сховавши у побутових предметах – каструлі, шлангу для душу тощо. Два замовлення старший за віком чоловік виконав сам, ще одне – спільно з товаришем. Загалом вони збули сім гранат, за які отримали майже 17 тисяч гривень.

Правопорушників поліцейські затримали у Дніпрі. Всі гранати, які ті продали, були вилучені з незаконного обігу, скеровані на дослідження та підтверджені експертами.

Під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання ділків поліцейські вилучили гаджети з інформацією, що має доказове значення у справі, а в оселі молодшого чоловіка ще й 30 набоїв калібру 5х45 мм, які будуть скеровані на експертизу.

Як повідомив слідчий у справі старший лейтенант поліції Владислав Степенко, фігурантам вже повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, зокрема вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Згідно з ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, правопорушникам загрожує до семи років позбавлення волі.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Слідство триває. В рамках провадження правоохоронці встановлюватимуть канал надходження вибухових пристроїв до затриманих.

Одеське районне управління поліції № 1

Exit mobile version