Повідомлено про підозру групі осіб, які ошукали міжнародну компанію більше ніж на 2,5 мільйона доларів

Під виглядом отримання товару для реалізації, зловмисники присвоїли продукцію іноземної фірми. Наразі встановлено причетність до шахрайської схеми трьох громадян України. За ці незаконні дії їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Незаконну діяльність організованої злочинної групи задокументували слідчі Головного слідчого управління спільно з оперативниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Зловмисники впродовж 2014-2016 років діяли за продуманою шахрайською схемою. Вони звернулися до міжнародної компанії та домовилися про отримання полімерної продукції під реалізацію. Як гарантію повернення коштів за проданий товар члени групи надали під заставу нерухоме майно.

Як з’ясувалося згодом, заставного майна не існує, а зловмисники привласнили полімерну продукцію компанії на суму понад 2,5 мільйона доларів США. Виплачувати борг або ж повертати товар фігуранти не збиралися, тож представники потерпілої сторони звернулися за допомогою до поліції.

Трьом членам організованої злочинної групи, серед яких двоє організаторів, слідчі Нацполіції вже повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.28 та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до 12 років ув’язнення із конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення інших учасників злочинної групи та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Управління комунікації Національної поліції України

You may also like...