Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Повідомлено про підозру п’ятьом поплічникам рашистів з Луганщини, які брали участь в організації та проведенні «виборів президента рф»

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганщини повідомлено про підозру п’ятьом громадянам в участі в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані ‒ мешканці Сватівщини, Старобільщини та Щастинського району, колишні держслужбовці, працівники органів місцевого самоврядування та медзакладів.

Після повномасштабного російського вторгнення почали співпрацювати з ворогом.

У березні 2024 року, при проведенні «виборів президента рф», один став «головою ТВК Новоайдарського району лнр». Також він був на аналогічній посаді і під час незаконних виборів «депутатів ради муніципального округу Новоайдарський муніципальний округ лнр першого скликання».

Чоловік організовував роботу дільниці, брав участь у підрахунку «голосів» та оголошував так звані «результати».

Інші четверо фігурантів виконували обов’язки «членів ДВК» у Сватівському та Старобільському районах «лнр».

Вони брали участь в організації роботи та проведенні виїзних голосувань, працювали у складі мобільних виборчих комісій, інформували місцеве населення про дату та час псевдовиборів.

Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури
(за матеріалами Сватівської, Старобільської
та Щастинської окружних прокуратур)

 

Exit mobile version