Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Повідомлено про підозру українському бізнесмену, підприємства якого будують московське метро та судноремонтний завод для країни-агресора

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам злочинної групи – підприємцю та двом його спільницям в організації провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, вчиненому організованою групою (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України) та у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що український бізнесмен через підконтрольні закордонні офшори є кінцевим власником низки російських компаній, що є аналогами його українських підприємств.

У період дії воєнного стану, у 2022-2023 роках російські підприємства фігуранта сплатили країні-агресору податків на загальну суму понад 2 млрд руб. Таким чином, сплачуючи податки росіянам, бізнесмен сприяє розвитку оборонного комплексу рф та веденню війни проти нашої держави.

Зазначимо, що до початку повномасштабного вторгнення рф фігурант виїхав з України, проте досі веде бізнес і в Україні. Разом з ним задокументовано діяльність двох його спільниць, які допомагають йому у введенні бізнесу як в рф, так і в Україні.

Загалом вартість контрактів, укладених підконтрольними підозрюваному підприємствами з ворогом, становить близько 100 млрд рублів.

Вони задіяні одразу в кількох російських урядових програмах. Зокрема, будують 4 лінії московського метрополітену та реконструюють «Центр судоремонта «Звездочка», де ремонтуватимуть російські військові кораблі.

Пресслужба Київської міської прокуратури

Exit mobile version