Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Повідомлено про підозру уродженцю Запорізької області, який воює на боці окупантів

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру жителю Запорізької області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

У ході слідства встановлено, що 33-річний чоловік навесні 2023 року добровільно вступив до незаконного збройного формування «диверсионно-разведывательная бригада «Днепр» мвд рф» та отримав позивний «Гога».

З травня 2023 року по січень 2024 року підозрюваний зі зброєю в руках брав  безпосередню участь у силовому опорі правоохоронним органам України та військовослужбовцям ЗСУ  у районі лінії бойового зіткнення у Запорізькій та Херсонській областях.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України підозрюваного оголошено в розшук.

Спеціальне досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні проводиться слідчими УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкц ія ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Exit mobile version