Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Продав понад 16 гектарів землі зі збитком держбюджету майже у ₴6 мільйонів – повідомлено про підозру посадовцю Нацбанку України

Злочин було викрито слідчими поліції Києва спільно з працівниками Департаменту стратегічних розслідувань НПУ та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури за матеріалами службового розслідування служби безпеки НБУ.

Слідством встановлено, що 42-річний підозрюваний, керівник відділу по роботі з проблемними активами Національного банку України, згідно своїх службових обов’язків контролює та перевіряє вартість рухомого та нерухомого майна, яке подається для погодження колегіальним органам НБУ для їх подальшого продажу.

Так, у 2022 році, під час продажу двох земельних ділянок, розташованих у Київській області та загальною площею 6,8 та 9,5 гектарів, посадовець не здійснив належний контроль та не перевірив їх реальну ринкову вартість, внаслідок чого, земельні ділянки були продані на електронному аукціоні із збитками держбюджету у сумі близько 6 мільйонів гривень, що підтверджується висновками проведеної судово-економічної експертизи.

Слідчі повідомили держслужбовцю про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

Йому загрожує позбавленням волі до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відділ комунікації поліції Києва

Exit mobile version