Прокуратура інформує про викриття злочинних груп на території Київської області

На території Київської області та міста Києва проведено 50 обшуків із залученням 500 осіб особового складу поліції та прокуратури, в ході яких вилучено докази діяльності злочинної організації.

Досудовим розслідуванням установлено, що кримінальний авторитет створив злочинну організацію, до складу якої увійшли 5 організованих злочинних груп з чітким ієрархічним підпорядкуванням останньому.

​Під час проведення комплексу слідчо-процесуальних дій, встановлено, що «кримінальний авторитет», який стояв на чолі злочинної організації, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, вжив заходів до переховування від правоохоронців.

​Однак, завдяки злагодженій роботі органів правопорядку, керівника злочинної організації затримано у м. Умань Черкаської області.

Також, ще двох активних учасників, які намагались переховуватись від правоохоронців, затримано у Херсонській та Хмельницькій областях.

Під час проведення санкціонованих обшуків у зловмисників вилучено вогнепальну зброю та набоі до неї, вибухові пристрої, грошові кошти, транспортні засоби, а також інші речі та документи, які є доказами щодо вчинення кримінальних правопорушень.

Усіх 13 учасників злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 189 КК України.

Також, в рамках даного кримінального провадження, затримано працівника з числа керівного складу Білоцерківської поліції за пособництво у вчиненні вимагання членами злочинної організації.

Наразі продовжують тривати першочергові слідчі дії з метою фіксації доказової бази у кримінальному провадженні.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...