Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Прокурори домоглись більш суворого покарання для крадія, судимого 13 разів — він проведе за ґратами ще 7 років

За принципової позиції Харківської обласної прокуратури суд апеляційної інстанції визнав винним чоловіка у вчиненні низки крадіжок в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України) та призначив йому покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Встановлено, що раніше неодноразово судимий, у тому числі за вчинення корисливих злочинів, харків’янин, у вересні 2022 року, під час дії воєнного стану, знову скоїв крадіжки. Чоловік проникав до підвальних приміщень багатоповерхівок у Харкові та зрізав кабелі зв’язку, які належать ПАТ «Укртелеком». Усього встановлено близько 20 епізодів злочинів, вчинених крадієм.

Вироком Октябрського районного суду м. Полтави чоловіка було засуджено до покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Однак прокурори не погодились із вказаним вироком та звернулись до суду апеляційної інстанції з апеляційною скаргою, вважаючи призначене покарання невідповідним ступеню тяжкості злочину. Встановлено, що раніше чоловік вже 13 разів притягався до кримінальної відповідальності, а нові злочини вчинив менше, ніж через пів року після відбуття покарання за попереднім вироком.

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора — вироком колегії суддів судової палати у кримінальних справах Полтавського апеляційного суду чоловіку призначено остаточне покарання у виді 7 років позбавлення волі. Зазначений вирок набрав чинності.

Харківська обласна прокуратура

Exit mobile version