Проведено обшук у комплексі будівель Державного підприємства «Укроборонсервіс»

Офіс Генерального прокурора за матеріалами ДК «Укроборонпром» із залученням спеціалістів підприємства провів обшук в справі щодо ймовірних зловживань колишнім керівництвом дочірнього підприємства Державної компанії «Укрспецекспорт» – Державного підприємства «Укроборонсервіс».

За даними слідства, службові особи ДП «Укроборонсервіс» при здійсненні організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, ймовірно, заподіяли державі значні збитки. Крім того, вказані службові особи можуть бути причетними до привласнення, розтрати та заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Кримінальне провадження розпочато за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 367 (службова недбалість), ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генерального прокурора

You may also like...