Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Прозріли… через 6 років. Столична прокуратура вимагає знести самочинно збудований готельно-ресторанний комплекс на Дніпрі

Прокуратура через суд вимагає знести самочинно збудований готельно-ресторанний комплекс та розірвати договори оренди на земельні ділянки в межах прибережної захисної смуги Дніпра

Господарським судом міста Києва відкрито провадження у справі за позовом Київської міської прокуратури в інтересах держави до Київської міської ради та приватного товариства про знесення самочинно збудованого готельно-ресторанного комплексу, скасування державної реєстрації на нього, визнання недійсним договору оренди та повернення земельних ділянок водного фонду у власність територіальної громади міста.

Мова йде про комплекс, розташований на вул. Набережно-Корчуватській, 35 у Голосіївському районі міста Києва.

Установлено, що фізична особа на підставі рішення районного суду, яке в подальшому скасовано судом апеляційної інстанції, зареєструвала за собою право власності на самочинно збудований готельно-розважальний комплекс.

В подальшому реєстрація права власності на ці об’єкти нерухомості стала передумовою для отримання товариством у 2018 році в оренду земельної ділянки площею майже 0,6 га, яка належить до земель водного фонду та перебуває під особливою охороною держави, зокрема будівництво на цій землі заборонене.

Згодом товариство зайняло суміжну ділянку без будь-яких документів. Внаслідок таких дій громадяни не мають безперешкодного доступу до берегу Дніпра.

Пресслужба Київської міської прокуратури

Exit mobile version