Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Прикарпатка втратила 27 000, виконавши умови невідомого додзвонювача

Поліція вкотре закликає громадян перевіряйте достовірність отриманої інформації, аби не стати жертвою шахраїв.

До співробітників франківської поліції надійшло повідомлення від 45-річної потерпілої, про вчинення щодо неї шахрайських дій невідомої особою.

За словами жінки, до неї зателефонував працівник банку й повідомив про проблеми із банківською карткою, а для їх вирішення необхідно пройти верифікацію, повідомивши реквізити банківської картки та особисті дані. Заявниця виконала всі вказівки афериста. Після цього співрозмовник поклав слухавку, а невдовзі з рахунку було списано 27 000 гривень.

Слідчі територіального підрозділу поліції за фактом шахрайства розпочали досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Як захиститись від шахрайств з банківською карткою:

– в жодному разі не надавайте особисту інформацію, таку як номери карток, пін-коди і інші конфіденційні дані, якщо ви не впевнені в отримувачі;

– не повідомляйте конфіденційну інформацію щодо своїх рахунків невідомим особам;

– перевіряйте регулярно витрати і транзакції на своєму банківському рахунку, щоб вчасно виявити незвичайні або незрозумілі операції;

– використовуйте безпечні паролі для своїх онлайн-банкінг-акаунтів та інших сервісів;

Якщо Ви запідозрили що розмовляєте з шахраєм, хоча спершу думали, що це працівник банку і випадково повідомили йому якусь інформацію, важливо діяти швидко і блокувати свої картки чи рахунки. Негайно звертайтеся до свого банку і поліції для подальших дій і розслідування.

Не дайте себе ошукати!

Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини

Exit mobile version